Compensare Amprenta de Carbon

Echipa de profesionisti din cadrul companiei Carbon Solutions Global ofera clientilor sai servicii de cea mai inalta calitate. Aceasta este alaturi de dumneavoastra pentru a va sprijini in intregul proces de management al emisiilor de carbon, de la masurarea amprentei de carbon si formularea strategiei de reducere a emisiilor, pana la punerea ei in aplicare.

Managementul emisiilor de carbon inseamna examinarea si reducerea lor la zero in domeniile in care se pot obtine reduceri ale costurilor prin optimizarea consumului de energie si de materii prime, precum si prin gestionarea deseurilor.

Pentru o companie cu o strategie de business pe termen lung, managementul emisiilor de carbon ar trebui sa reprezinte o preocupare centrala. Managementul emisiilor de carbon implica o gama larga de activitati, de la stabilirea lucrarilor, trecand prin elaborarea planurilor de actiune pana la punerea in aplicare a acestora, si tot ceea ce ofera o imagine de ansamblu a intregii activitati a companiei, din punct de vedere al emisiilor de carbon. Firmele de Carbon Solutions va pot ajuta in managementul emisiilor de carbon.

O evaluare a emisiilor de carbon ale unei companii acopera mai multe domenii, de la caracteristicile consumului de energie si de materii prime, pana la gestionarea deseurilor, si chiar a deplasarilor angajatilor companiei. De fapt, ea trebuie sa ia in considerare fiecare factor care poate contribui la crearea amprentei de carbon a companiei.

Avantajul real al managementului emisiilor de carbon este ca puteti descoperi zonele in care amprenta de carbon, precum si costurile de productie, pot fi reduse. Un alt aspect pozitiv este ca, pentru a analiza diferitele tipuri de emisii, este utilizata o unitate de masura comuna. Aceasta este asa-numita „tona de dioxid de carbon echivalent” (tCO2e), care faciliteaza compararea diferitelor perioade si masurarea exacta a efectelor planurilor de activitate implementate. Pe baza informatiilor astfel descoperite, o companie isi poate dezvolta propria strategie a reducerii emisiilor de carbon, un model de business durabil si, de asemenea, cultura sa corporativa.

In timpul procesului de management al emisiilor de carbon, descoperim si analizam punctele critice in ceea ce priveste consumul de energie si de materii prime. Intelegerea acestora ne furnizeaza cunostintele necesare pentru a propune reorganizarea si optimizarea activitatilor unei companii, fara interventii serioase, insa cu efect considerabil. Daca este necesar, putem oferi si servicii de consultanta pentru clientii nostri, in scopul de a-i ajuta sa-si optimizeze activitatile, prin modernizarea tehnologiilor pe care deja le folosesc.

 

Leave a comment